2016 YILI TEŞVİK BURSLARI

Bk. 841. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından Üniversitemizin; Lisans programlarına yerleştiği ve kayıt yaptırdığı programın puan türüne göre

Türkiye genel başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç) ilk 9.000’e giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile ilk 30.000’e giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aylık 1.500.00 TL;

ilk 8.000’e giren Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü, ilk 12.000’e giren Tıp Fakültesi, ilk 15.000’e giren Diş Hekimliği Fakültesi, ilk 60.000’e giren Mühendislik Fakültesi, ilk 25.000’e giren Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü, ilk 30.000’e giren İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü, ilk 38.000’e giren Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ilk 75.000’e giren Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine aylık 1.000.00 TL başarı bursu verilecektir.

Burslar; hazırlık sınıfı dahil programın normal öğrenim süresi boyunca ve her eğitim-öğretim yılında 9 ay olarak ödenecektir. Öğrencinin genel akademik not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.50’nin altına düşmesi, sınıf kaybı ve alttan dersinin bulunması, kayıt dondurması/izinli olması ya da uzaklaştırma veya daha üst bir ceza alması durumunda burs kesilir.