RTEÜ Vakfı’ndan Çay Atölyesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı tarafından düzenlenen Çay Atölyesi, çay tutkunlarına benzersiz bir deneyim sundu. Katılımcılar, 24 farklı çay çeşidinin demleme teknikleri üzerine bilgi edinirken, yöresel çay alışkanlıkları ve çayın köklü tarihine dair keyifli bir yolculuğa çıktı. Çayın üretim aşamaları ve lezzetinin arkasındaki süreçler de detaylı bir şekilde işlendi.

Atölye kapsamında, Ziraatte yer alan yapay fabrikada çayın üretim sürecine dair pratik bir eğitim verildi. Katılımcılar, çayın tarladan fincana kadar olan tüm aşamalarını deneyimleme fırsatı buldu. Çay Çarşısı’nda gerçekleştirilen workshop etkinliği büyük ilgi gördü. Burada katılımcılar, çeşitli çay demleme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken, Rize’nin farklı bölgelerinden gelen çayları deneyimleme imkânı yakaladı.

RTEÜ Vakfı, çayın tarihini, kültürel önemini ve üretim sürecini tanıtmayı hedefleyen bu atölye ile çay kültürüne dair farkındalık yaratmaya devam ediyor.