Rektörümüz Üniversitemizin Sürdürdüğü Afet Yönetimi Çalışmalarını Anlattı

• Rektörümüz Üniversitemizin Sürdürdüğü Afet Yönetimi Çalışmalarını Anlattı

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, 24 TV ekranlarında yayımlanan ‘Kahraman Poyrazoğlu ile Gündem Dışı’ programının konuğu olarak üniversitemizde sürdürülen ‘Afet Yönetimi’ çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Açıklamalarına deprem nedeniyle duyduğu üzüntüyü belirterek başlayan Rektörümüz, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Vatandaşlarımız olağanüstü bir dayanışma örneği sergiliyor, hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye gerçekten de tek yürek oldu. “ dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, ‘Birlikte Güçlüyüz’ sloganıyla uyumlu bir şekilde afetten etkilenen öğrenciler ve aileleri ile deprem sonrası hemen temas kurulduğunu ve Rize’ye davet ettiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz: “Valiliğimizin koordinasyonu ile yol güvenliği sağlandıktan sonra üniversitemizin araçlarıyla deprem bölgesindeki misafirlerimizi ilimize kabul ettik. Deprem bölgesinde yaklaşık 17 tane üniversite var, o üniversitelerin dışında ülkemizde o bölgede en fazla öğrencisi olan üniversitelerden biriyiz. Sadece üniversite değil tüm şehir olarak, bunun diğer illerimizde de örnekleri var. Bu misafirlerimize şehir kucak açtı. Onları şehrimizin en konforlu misafirhanelerine yerleştirdik. Sağlık taramalarını yaptık, psikososyal destek, rehberlik hizmeti, eksiklerinin acil tamamlanması, check up, çocuklara oyun alanlarının kurulması gibi faaliyetlerde bulunduk. Valiliğimizin koordinasyonunda üniversitemizin içerisinde de bir yardım toplama merkezi oluşturuldu. Deprem bölgesine yardımların gönderilmesi noktasında ilkokul öğrencileri de dahil öğrencilerimiz burada aktif rol aldılar, geceli gündüzlü enerjileri tükenmeden saatlerce çalıştılar. Ülkece gençlerimizle gurur duymalıyız. İnanılmaz dayanışma örneklerine şahit oluyoruz. İnşallah bu büyük felaketten de hep birlikte tek yürek olarak yine dimdik ayakta çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Rize halkının, misafirleri evlerinde ağırlamak istediğini hatırlatan Rektörümüz, ilimizin tüm kurum ve kuruluşlarının birlikte hareket ettiğini, deprem bölgesinden ilimize gelen misafirlerin talebine yönelik ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.