Üniversitemizde Depremzedelere Yönelik Çalışmalar Hakkında Toplantı Düzenlendi

• Üniversitemizde Depremzedelere Yönelik Çalışmalar Hakkında Toplantı Düzenlendi

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında, üniversitemiz ev sahipliğinde İl Afet ve Koordinasyon Kurulu Üyeleriyle depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda, merkez üssü Kahramanmaraş  Pazarcık olan depremden etkilenerek ilimize gelen depremzede öğrenciler, aileleri ve vatandaşlara yönelik verilecek destek ve yardımlar ile ilgili konular istişare edilerek yol haritası belirlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, üniversitemiz tarafından deprem bölgesine ve depremzedelere yönelik yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ozan Selçuk ise üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Psikososyal Destek Ekibi çalışmaları hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Bilgilendirme sunumunun ardından, Rize Valisi Kemal Çeber Rize’de yapılan tüm faaliyetlerle ilgili bilgi vererek, yapılan çalışmaların daha iyi hale gelebilmesi için önerilerde bulundu. Çeber, Rize’nin bütün imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu ve bundan sonraki süreçte de iyileştirme çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığındaki toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Vali Yardımcıları Ömer Faruk Duman, Ertuğrul Arslan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Nebi Gümüş, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan Er, İl Afet ve Koordinasyon Kurulu Üyeleri, il müdürleri ve RTEÜ Psikososyal Destek Ekibi katıldı.