• Haberler
  • Üniversitemizde TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belge Yenileme ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi 1. Gözetim Tetkikleri Gerçekleştirildi

Üniversitemizin kalite hedefleri doğrultusunda 22 Kasım 2019 tarihinde alınan TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 2 Şubat 2022 tarihinde alınan TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kapsamında, 14-16 Şubat 2023 tarihleri arasında tetkik programı gerçekleştirildi.

Program kapsamında, farklı akademik ve idari birimlere saha ziyaretleri gerçekleştirilerek işletilen sistem yerinde incelendi.  Ayrıca, kurulan sistem merkezi çalışmalar yönüyle de incelendi ve değerlendirildi.

Tetkik programı sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısına, Türk Standartları Enstitüsü Karadeniz Bölge Koordinatörü Erol Kaygı ve tetkik ekibi, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcımız ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mete Avcı, akademik ve idari birim yöneticileri katıldı.

Kapanış toplantısında bulgularını paylaşan tetkik ekibi başkanı Erol Kaygı, kurulan sistemin başarısına değindi. Kalitenin işleyen ve sürekli iyileşen bir süreç olduğunu vurgulayan Kaygı, gelecek yıllarda sistem içerisinde hangi faaliyetlere odaklanılması gerektiğini anlattı.

Toplantının son bölümünde, gözlemlerinden ötürü TSE tetkik ekibine ve çalışmalarından ötürü üniversitemiz personeline teşekkürlerini sunan Rektörümüz, bulguların iyileştirme faaliyetleri için dayanak olduğunu ve bunları dikkate alarak üniversitemizi bir adım daha öteye taşıyabileceğimizi belirtti.

RTEÜ BASIN