Ziraat Fakültemizde Tarımsal Eğitimin 177. Yıl Dönümü Kutlandı

• Ziraat Fakültemizde Tarımsal Eğitimin 177. Yıl Dönümü Kutlandı

Ziraat Fakültemiz tarafından “Tarımsal Eğitimin 177. Yıl Dönümü ve Çevre Düzenleme” açılış töreni gerçekleştirildi.

Tarımsal eğitimin başlamasının 177. yıl dönümü ve fakültede bir süredir devam eden çevre düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde düzenlenen törene, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Avcı, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Güneş, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, Pazar İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Pazar Müftüsü Recep Şahan, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman, ilçe protokolü, STK başkanları, akademisyenler ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Fakültenin konferans salonundaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Ardından katılımcılar tarafından üniversitemiz tanıtım filmi izlendi.

Ziraat Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mete Avcı tarafından yapılan protokol konuşmalarında, ülkemizdeki tarımsal eğitim ve öğretim serüveni, sektörün pek çok temel konuda stratejik önemini korumaya ve arttırmaya hızla devam ettiği, tarım sektörünün dikkatle izlenerek desteklenmesinin gerekliliği konuları yer aldı.

Konuşmaların ardından Ziraat Fakültemizin gelişmesine ve çevre düzenlemeye katkı sunanlara plaket ve belge takdimi gerçekleştirildi.

Ardından davetlilerle birlikte çevre düzenlemesi yapılan alana geçilerek kurdele kesimi ile açılış yapıldı.

Yöresel müzik ve tulum eşliğinde horon oynandı ve çevre düzenlemesi yapılan alan misafirlerle gezildi.